Back

Вести

18/07/2023

Додека работиш филм, и ти самиот си во филм, ги преживуваш емоциите на сите ликови и заедно со нив тагуваш...

Повеќе...
18/07/2023

„Сценариото“ нè потсетува на прашањето: Што значи да се биде човек? „Сценариото“ се базира на оригинални делови од соодветните книжевни...

Повеќе...
18/07/2023

НАЈЛОШО Е КОГА ФИЛМОТ ГИ ОСТАВА ГЛЕДАЧИТЕ РАМНОДУШНИ, ВЕЛИ ГОЦЕ ЦВЕТАНОВСКИ ПРЕД ДОМАШНАТА ПРЕМИЕРА НА „БИЗНИСОТ НА ЗАДОВОЛСТВОТО“ ЗА ЗАТВОРАЊЕ...

Повеќе...
17/07/2023

Со моите филмови не сакам никому да му кажувам како да размислува за одредена тема Бескрајно сум благодарен за тоа...

Повеќе...
17/07/2023

СИСТЕМОТ МЕ ДОНЕСЕ ДО МОЈОТ СЛЕДЕН ФИЛМ, БОРБАТА НА ПОЕДИНЕЦОТ ПРОТИВ КОЛЕКТИВОТ Не сум баш скроен за големо внимание, ниту...

Повеќе...
16/07/2023

Нам ни е работа преку приказни да и дадеме некаква смисла и утеха на оваа сурова човечка реалност Разговараше: Ана...

Повеќе...
15/07/2023

Во „Кутии“ сакав да претставам женски карактери кои се малку поразлични од стереотипите кои сме навикнати да ги гледаме во...

Повеќе...
14/07/2023

Разговараше и подготви: АНА ВАСИЛЕВСКА  „Документарните воени филмови ќе останат да сведочат дека луѓето не се само бројки“   Камерата низ...

Повеќе...
12/07/2023

Филмот денес не може да го промени светот, но таа идеја е силен креативен двигател за еден автор На 13...

Повеќе...