Фестивал на европски филм Синедејс
ЈУ Младински културен центар
кеј Димитар Влахов 15, МК-1000 Скопје

Официјална селекција

ANE IS MISSING Ane Лиде работи како обезбедување на локација каде што се гради железничка пруга, проект што има предизвикано бран од протести. Една вечер, по долга ноќна...
АНЕ ЈА НЕМА
GOODBYE SOVIET UNION Hüvasti, NSVL Јоханес, млад Ингриски Финец, расте во советска Естонија со својата либерална мајка студентка и просоветски настроена баба. Животот на момчето од корен се...
ЗБОГУМ СССР
SPIRAL Spirál „Спирала“ е за помирување. Приказна за необичен триаголник крај мистериозно езеро, помеѓу еден маж и две жени. Понекогаш не умееме да се помириме со нештата, што...
СПИРАЛА
A CORSICAN SUMMER I comete Лето на Корзика. Во корзиканско планинско селце, секој го искусува летото на свој начин: деца си играат, тинејџери флертуваат, а постарите седат во...
КОРЗИКАНСКО ЛЕТО
HIVE Сопругот на Фахрије е исчезнат уште од војната во Косово, па покрај тагата, семејството се мачи и финансиски. Со цел да обезбеди за нив, започнува мал...
УЛИШТЕ
Scroll