КОНКУРС ЗА КРАТКИ ФИЛМОВИ

CINEDAYS распишува конкурс за пријавување на кратки филмови, кои ќе бидат прикажани во рамки на MK Shorts програмата! Пријавените филмови треба да ги исполнуваат следните услови:

1. Да се со времетраење до 20 минути
2. Година на продукција 2019/2020 година
3. Да се во формат анимиран или игран филм

Резултатите од конкурсот ќе бидат објавени на 7 јуни на нашиот веб-сајт и социјални мрежи. До тогаш, праќајте!