Фестивал на европски филм Синедејс
ЈУ Младински културен центар
кеј Димитар Влахов 15, МК-1000 Скопје

SEE програма

јули 20, 2021
IT’S ALL ABOUT PEACE AND HARMONY Dirlik Düzenlik Хикран, нејзината сестра Вилдан, и мајка им Дуду, водат сосема различни животи под ист покрив. Иако сите од нив се...
МИР И ХАРМОНИЈА
јули 16, 2021
THE MAN WITH THE ANSWERS По смртта на баба му, дваесетгодишниот Виктор, поранешен грчки шампион во скокови на вода, започнува спонтано патување. На траектот до Италија го...
ЧОВЕКОТ СО ОДГОВОРИТЕ
јули 17, 2021
IN THE SHADOWS Gölgeler İçinde Во дистопија на недефинирани место и време, доминирани од примитивна технологија, група луѓе се контролирани од сеприсутен систем за видеонадзор. Кога еден од...
ВО СЕНКИТЕ
јули 17, 2021
GOODBYE, JOHNNY Сбогом, Джони Џони му помага на Кранки да побегне, но потоа не престанува да го прогонува. Кранки се вљубува во Нија, но Џони мрази љубов. За да...
ЗБОГУМ, ЏОНИ
Scroll