OPEN CALL – CINEDAYS 2017

OPEN CALL – CINEDAYS 2017

Submissions are accepted from the filmmaker, producer, organization, film school or other party that owns the rights to the film. To enter a film, please follow the guidelines: 1. Fill out and submit ...
300 0
Одлука на жирито на селекцијата CineBalkan

Одлука на жирито на селекцијата CineBalkan

„Кога си губитник, биди губитник до крај“. Оваа реченица совршено ја отсликува хероината во овој филм. Нејзиното семејство и градот во кој живее се опасно заразни, но тоа не ѝ е доволно за да си ...
2304 13
Одлука на жирито на Официјална селекција

Одлука на жирито на Официјална селекција

Најдобар филм Наградата за најдобар филм ја добива „Влажност“ во режија на Никола Љуца, затоа што со оригинален филмски јазик успева да ја разобличи современата брачна заедница, прикажувајќи ги ...
2210 13
Првонаградениот текст на конкурсот за филмска критика

Првонаградениот текст на конкурсот за филмска критика

Прва награда за филмска критика – Крушкаровска Фросина Галопирачки ум: Естетика и бизарност Режија и сценарио: Вим Вандекејбус Кинематографер: Габор Сабо Фасцинантен и бизарен. „Галопирачки ум“ ...
2478 15
CINEDAYS награди

CINEDAYS награди

Како и секоја година, на затворањето на фестивалот ги прогласуваме наградите. Оваа година, наградите ги освоија: Филмот „Влажност“ во режија на Никола Љуца е добитник на наградата најдобар филм и ...
2365 13
WOODEN WISDOM

WOODEN WISDOM

WOODEN WISDOM & DJ FITZ Wooden Wisdom се двајца DJ-и – Turquoise Wisdom (Zach Cowie) и сјајниот актер и сопственик на издавачка куќа Илајџа Вуд (Elijah Wood – Фродо од Господарот на ...
2078 11
ФРИЦ ЛАНГ

ФРИЦ ЛАНГ

FRITZ LANG Gordian Maugg Времетраење / Runtime: 104’ Држава / Country: Германија / Germany Јазик / Language: Германски / German Премиера / Release Date: 7 април 2016 (Германија) / 7 April 2016 ...
2158 8
WRANGLER & KANTON 6

WRANGLER & KANTON 6

WRANGLER & KANTON 6 Наједноставно речено, Wrangler е новиот бенд на Stephen Mallinder, попознат како креативната половина на еден од најрелевантните и секако најквалитетни авангардни електронски ...
2163 9