МК кратки јули 16, 2023

ЖЕНА: 3 ЕСЕНЦИЈАЛНИ ПРАШАЊА

WOMAN: 3 ESSENTIAL QUESTIONS

  • Режија:

    Jana Lulovska

  • Сценарио:

    Jana Lulovska

  • 2022

    3 мин. (14+)

- кинематографер
Jana Lulovska
- монтажер
Jana Lulovska
- улоги
Jana Lulovska
- продуцент
Jana Lulovska
- продукција
Lulovska TP Production
- јазик
Македонски
- држава
Македонија

Прогонувана од трите суштински прашања на нејзината баба – секојдневната мотивациска тактика, која некогаш била вознемирувачка во текот на нејзините 20-ти, една жена во нејзините 30-ти се наоѓа себеси како се бори со нивното значење како дел од нејзиното женско наследство. Додека размислува за смртта на нејзината баба и одгласите на овие прашања во сопствениот ум, се наметнува морална дилема. Дали треба да ги прифати како скапоцено женско наследство што треба да се пренесе на нејзините наследници или целосно да ги напушти? Овој интроспективен филм користи стоп-анимација за да ги истражи темите на самооткривање, врските на предците и тежината на наследените традиции.

Back