ЗАД СИНАТА ГРАНИЦА

BEYOND THE BLUE BORDER

JENSEITS DER BLAUEN GRENZE
  • Режија:

    Sarah Neumann

  • Сценарио:

    Sarah Neumann

  • 2024

    102 мин. (18+)

- кинематографер
Nikolaus Schreiber
- монтажер
Elena Schmidt
- улоги
Lena Urzendowsky, Willi Geitmann, Jannis Veihelmann
- продуцент
Karoline Henkel, Jasper Mielke
- продукција
Wood Water Films
- држава
Германија
- јазик
Германски

ГДР, август 1989 година. Хана и Андреас стануваат мета на тајната полиција и принудени се да се откажат од плановите за студии и посакуваните професии. Наместо тоа, соочени се со самоволие, недоверба и одмазда. Единствена шанса да живеат како што сакаат е да побегнат преку Балтичкото море. Педесет километри вода ги делат од слобода, а само тенко јаже околу зглобовите ги спасува од апсолутна осаменост.