МК кратки јули 15, 2023

TAK – TAK

TAK – TAK

  • Режија:

    Jane Altiparmakov

  • Сценарио:

    Ratko Buksic

  • 2023

    20 мин. (14+)

- кинематографер
Aleksandar Kasapinov
- монтажер
Mihail Dimitrov
- улоги
Blagoj Veselinov, Ivana Pavlakovic, Ismet Sabanovic, Darijan Petrov, Sanja Arsovska
- продуцент
Ratko Buksic
- продукција
Real Film Production
- јазик
Македонски
- држава
Македонија

Романтична драма во која протагонисти се млади луѓе, кои се снаоѓаат и пливаат низ животот и проблемите во крајот на осумдесеттите години од минатиот век. Кај нив нема никакви негативности, ниту во мислите ниту во говорот, ниту во нивните однесувања, ниту во што било друго што денес, во 21 век, доминира кај младината на нивна возраст.

Back