SEE селекција јули 13, 2024

СУПЕРМАРКЕТ

SUPERMARKET

  • Режија:

    Nemanja Becanovic

  • Сценарио:

    Nemanja Becanovic

  • 2023

    75 мин. (16+)

- кинематографер
Dusan Grubin
- монтажер
Nemanja Becanovic
- улоги
Ana Pejovic, Branimir Popovic, Bojan Zirovic
- продуцент
Nemanja Becanovic
- продукција
VHS Production
- држава
Црна Гора
- јазик
Српско-хрватски

Бездомник веќе цела година непречено живее во супермаркет. Преку ден спие во системот за вентилација, а навечер, кога супермаркетот затвора и нема никој, излегува и ужива во поволностите што му ги нуди. Мирот му го нарушува поранешниот член на обезбедувањето во супермаркетот, Роберт, кој откако ја губи работата исто така решава да се „всели“ тука, бидејќи го познава системот за надзор и знае како да ги избегне алармот и безбедносните камери. Бездомникот претпазливо го прифаќа новото познанство и го решава проблемот со осаменоста.