SEE селекција јули 14, 2023

СТЕ ЈА ВИДЕЛЕ ЛИ ОВАА ЖЕНА?

HAVE YOU SEEN THIS WOMAN?

DA LI STE VIDELI OVU ŽENU?
  • Режија:

    Dusan Zoric, Matija Gluscevic

  • Сценарио:

    Dusan Zoric, Matija Gluscevic

  • 2022

    79 мин. (16+)

- кинематографер
Aleksa Radunovic, Marko Kazic, Milica Drinic
- монтажер
Olga Kosaric
- улоги
Ksenija Marinkovic, Isidora Simijonovic, Boris Isakovic, Alex Elektra, Ivana Vukovic, Vlasta Velisavljevic, Goran Bogdan, Jasna Djuricic, Radoje Cupic
- продуцент
Carna Vucinic
- продукција
Non-Aligned Films, Radio Televizija Srbije, Faculty of Dramatic Arts Belgrade, Dinaridi Film
- јазик
Српски
- држава
Србија, Хрватска

Во жештината на еден летен ден, Драгиња наоѓа тело на мртва жена што личи на неа.

Во жештината на еден летен ден, Драгиња најмува лажен сопруг да го покаже пред пријателите.

Во студенилото на една зимска ноќ, Драгиња талка по улиците во надеж дека ќе си го поврати загубеното сеќавање.

Низ три различни животи, една средовечна жена се обидува да излезе од својата кожа.

Back