Гала јули 16, 2023

СОВРШЕНИ ДЕНОВИ

PERFECT DAYS

  • Режија:

    Wim Wenders

  • Сценарио:

    Wim Wenders, Takuma Takasaki

  • 2023

    123 мин. (12+)

- кинематографер
Franz Lustig
- монтажер
Toni Froschhammer
- улоги
Koji Yakusho, Min Tanaka, Arisa Nakano, Tokio Emoto, Tomokazu Miura, Yumi Aso, Aoi Yamada, Sayuri Ishikawa
- продуцент
Wim Wenders, Takuma Takasaki, Koji Yanai
- продукција
Master Mind Limited, Spoon Inc., Wenders Images
- јазик
Јапонски, англиски
- држава
Јапонија, Германија

Хирајама е сосема задоволен од својот едноставен живот како чистач на тоалети во Токио. Надвор од својата стриктна секојдневна рутина има пасија за музика и книги. И обожава дрвја и ги фотографира. Низа неочекувани средби постепено откриваат повеќе за неговото минато.

Back