SEE селекција јули 16, 2023

ШОЛЈА КАФЕ И НОВИ ЧЕВЛИ

A CUP OF COFFEE AND NEW SHOES ON

NJË FILXHAN KAFE DHE KËPUCË TË REJA VESHUR
  • Режија:

    Gentian Koci

  • Сценарио:

    Gentian Koci

  • 2022

    99 мин. (12+)

- кинематографер
Ilias Adamis
- монтажер
Myrto Karra
- улоги
Edgar Morais, Rafael Morais, Drita Kabashi
- продуцент
Blerina Hankollari, Gentian Koci
- продукција
Artalb Film, Graal S.A., Maria & Mayer, Added Value Films
- јазик
Албански
- држава
Албанија, Грција, Португалија, Косово

Агим и Гезим се идентични близнаци на возраст од триесетина години и се глувонеми од раѓање. Работат и живеат заедно, делејќи светол, пријатен стан во Тирана, главниот град на Албанија. Но како идентични близнаци делат многу повеќе од простор; имаат и идентичен геном. А во нивната ДНК демне темпирана бомба, ретко и неизлечиво вродено нарушување, кое значи дека браќата трајно и целосно ќе ги загубат и видот и слухот.

Back