SEE селекција јули 17, 2023

СНЕГОТ И МЕЧКАТА

SNOW AND THE BEAR

KAR VE AYI
  • Режија:

    Selcen Ergun

  • Сценарио:

    Selcen Ergun, Yesim Aslan

  • 2022

    93 мин. (16+)

- кинематографер
Florent Herry
- монтажер
Cicek Kahraman
- улоги
Merve Dizdar, Saygin Soysal, Erkan Bektas, Asiye Dincsoy
- продуцент
Nefes Polat, Selcen Ergun
- продукција
Nefes Films, Albino Zebra Film, Riva Film, Set Sail Films, TRT
- јазик
Турски
- држава
Турција, Германија, Србија

Во мало, зафрлено село на брегот на Црното море, зимите отсекогаш биле сурови; но оваа се чини бескрајна. Снежни врнежи го отсекуваат местото од остатокот од светот, а мечките се будат порано од хибернација. Атмосфера на страв, а среде сето тоа е Асли, медицинска сестра испратена таму на задолжителна служба. Кога еден човек исчезнува без трага, таа завршува во центарот на вниманието, наоѓајќи се во улога и на медијатор и на осомничено лице.

Back