МК кратки јули 13, 2024

СКРШЕНИ СИНЏИРИ

SHATTERED CHAINS

  • Режија:

    Sibel Abdiu

  • Сценарио:

    Sibel Abdiu

  • 2023

    19 мин. (18+)

- кинематографер
Lulzim Luigji Bejta
- монтажер
Skofjan Bejta
- улоги
Sabina Memishi Asllanaj, Son Bejta, Ines Radoncic, Adrian Kjamilov, Ines Kjamilova
- продуцент
Vilma Venkovska
- продукција
Machina Production, Centre for Common Ground
- држава
Македонија
- јазик
Македонски

„Скршени синџири“ е доку-драма која ја обработува трагичната приказна на две жени од Македонија, кои по игра на судбината се нашле во Сирија како дел од ИСИС – не по своја желба. Филмот го прикажува нивното патешествие во воена зона од која скоро било невозможно да се извлечат покрај сите напори.