ШИРКОА: УТОПИЈА НА ЛАГИТЕ

SCHIRKOA: IN LIES WE TRUST

  • Режија:

    Ishan Shukla

  • Сценарио:

    Ishan Shukla

  • 2024

    103 мин. (16+)

- кинематографер
Ishan Shukla
- монтажер
Ishan Shukla
- улоги
Golshifteh Farahani, Gaspar Noé, Asia Argento, Lav Diaz, Soko, Anurag Kashyap
- продуцент
Ishan Shukla, Bich-Quan Tran
- продукција
Civic Studios, Dissidenz Films, Rapid Eye Movies, Red Cigarette Media
- држава
Индија, Франција, Германија
- јазик
Англиски, француски

Во софистицираното, речиси совршено општество наречено „Ширкоа“, за да нема разлики, граѓаните живеат со хартиени кеси на главите. Ситуацијата станува напната кога почнуваат да се шират муабети за митска земја во која нема хартиени кеси и еден нов член на советот ненамерно предизвикува револуција…