Гала јули 12, 2024

СЕМЕТО НА СВЕТАТА СМОКВА

THE SEED OF THE SACRED FIG

  • Режија:

    Mohammad Rasoulof

  • Сценарио:

    Mohammad Rasoulof

  • 2024

    168 мин. (16+)

- кинематографер
Pooyan Aghababaei
- монтажер
Andrew Bird
- улоги
Soheila Golestani, Missagh Zareh, Mahsa Rostami, Setareh Maleki
- продуцент
Mohammad Rasoulof, Rozita Hendijanian, Amin Sadraei, Jean-Christophe Simon, Mani Tilgner
- продукција
Arte France Cinema, MOIN Filmforderung Hamburg Schleswig-Holstein, Parallel45, Run Way Pictures
- држава
Иран, Германија, Франција
- јазик
Персиски

Истражниот судија Иман станува параноичен поради политичките немири во Техеран. Кога му исчезнува пиштолот, почнува да се сомнева во сопругата и ќерките, поради што им наметнува драконски мерки, кои ги заоструваат семејните односи додека се рушат општествените норми.