МК кратки јули 16, 2023

СЦЕНАРИОТО

THE SCRIPT

  • Режија:

    Aleksandra Kardalevska

  • Сценарио:

    Aleksandra Kardalevska

  • 2023

    15 мин. (14+)

- кинематографер
Dushan Kardalevski
- монтажер
Blazhe Dulev
- улоги
Dragana Kostadinovska, Ognen Drangovski, Atanas Atanasovski, Igor Angelov, Simeon Moni Damevski, Ana Stojanovska
- продуцент
Aleksandar Krstevski
- продукција
Light Production
- јазик
Македонски
- држава
Македонија

„Сценариото“ раскажува фантастична приказна за неколку познати ликови од литературата, кои излегле од своите оригинални дела со цел да се сретнат во приказната на сценариото.

Back