SEE селекција јули 13, 2024

САМО КОГА СЕ СМЕАМ

ONLY WHEN I LAUGH

SAMO KAD SE SMIJEM
  • Режија:

    Vanja Juranic

  • Сценарио:

    Vanja Juranic, Elma Tatargic

  • 2023

    73 мин. (16+)

- кинематографер
Danko Vucinovic
- монтажер
Vanja Juranic
- улоги
Tihana Lazovic, Slavko Sobin, Jasna Djuricic, Elodie Paleka
- продуцент
Damir Teresak, Nikolina Vucetic
- продукција
Biberche, Maxima Film
- држава
Хрватска, Србија
- јазик
Хрватски

Тина живее во навидум идиличен брак во град на јадранското крајбрежје. Домаќинка е и се грижи за шестгодишната ќерка, додека сопругот Фране работи. Односот меѓу нив почнува да се менува кога Тина изразува желба да го заврши факултетот, од кој се откажала поради бременоста. И покрај тоа што најпрвин се согласува и ја поддржува, Фране почнува да покажува знаци на негодување, на почетокот изразени преку мали дела на саботажа. Со тек на време, конфликтите стануваат сè почести, а расправиите пожестоки.