Гала јули 16, 2023

ПОСВЕТЛО УТРЕ

A BRIGHTER TOMORROW

IL SOL DELL’AVVENIRE
  • Режија:

    Nanni Moretti

  • Сценарио:

    Nanni Moretti, Valia Santella, Federica Pontremoli, Francesca Marciano

  • 2023

    95 мин. (12+)

- кинематографер
Michele D'Attanasio
- монтажер
Clelio Benevento
- улоги
Mathieu Amalric, Margherita Buy, Silvio Orlando, Barbora Bobulova, Nanni Moretti, Elena Lietti, Jerzy Stuhr, Laura Nardi, Beniamino Marcon, Rosario Lisma, Flavio Furno, Francesco Brandi, Blu Yoshimi
- продуцент
Nanni Moretti, Domenico Procacci
- продукција
Sacher Film, Fandango, RAI Cinema, Le Pacte
- јазик
Италијански
- држава
Италија, Франција

Џовани, познат италијански филмаџија, се подготвува да снима политички филм. Но бидејќи бракот му е во криза, копродуцентот на раб на банкрот, а филмската индустрија толку брзо се менува, се чини дека сѐ е против него! Постојано на раб на нерви, Џовани ќе мора да го преиспита начинот на кој ги прави работите, доколку сака својот мал свет да го одведе кон посветло утре.

Back