Гала јули 16, 2024

ПОКРОВ

THE SHROUDS

  • Режија:

    David Cronenberg

  • Сценарио:

    David Cronenberg

  • 2024

    119 мин. (16+)

- кинематографер
Douglas Koch
- монтажер
Christopher Donaldson
- улоги
Vincent Cassel, Diane Kruger, Guy Pearce, Sandrine Holt
- продуцент
Said Ben Said, Martin Katz, Anthony Vaccarello
- продукција
Prospero Pictures, SBS Productions, Saint Laurent
- држава
Канада, Франција
- јазик
Англиски

Педесетгодишниот Карш е познат бизнисмен. Неутешен по смртта на сопругата, ја смислува GraveTech, револуционерна и контроверзна технологија што им овозможува на живите да ги надгледуваат своите најблиски починати во нивните покрови. Една вечер, повеќе гробови, вклучувајќи го и тој на сопругата на Карш, се осквернети. Карш е решен да ги пронајде сторителите.