Гала јули 12, 2024

ПАЛАС

THE PALACE

  • Режија:

    Roman Polanski

  • Сценарио:

    Jerzy Skolimowski, Ewa Piaskowska, Roman Polanski

  • 2023

    100 мин. (14+)

- кинематографер
Pawel Edelman
- монтажер
Herve De Luze
- улоги
Mickey Rourke, John Cleese, Oliver Masucci, Fanny Ardant, Bronwyn James, Joaquim De Almeida, Fortunato Cerlino Milan Peschel, Luca Barbareschi
- продуцент
Luca Barbareschi, Wojciech Gostomczyk, Jean-Louis Porchet
- продукција
Eliseo Entertainment, Rai Cinema
- држава
Италија, Полска, Франција, Швајцарија
- јазик
Англиски, руски, чешки, италијански, француски

Уште само неколку часа до новиот милениум: Во реномираниот луксузен хотел „Палас“, подготовките за дочекот на Новата година се во полн ек. Во прекрасниот хотел во Гштад се собрани богати гости од целиот свет, а вработените даваат сѐ од себе за да им овозможат навистина уникатно искуство. За време на веселбата, прекрасниот декор не е единственото нешто што предизвикува возбуда. Се истураат раритети како шампањот „Болингер“, маж ѝ подарува жив пингвин на својата љубовница и сопруга на амбасадор заспива во кавијарот.