Гала јули 14, 2023

ПАДНАТИ ЛИСЈА

FALLEN LEAVES

KUOLLEET LEHDET
  • Режија:

    Aki Kaurismaki

  • Сценарио:

    Aki Kaurismaki

  • 2023

    81 мин. (12+)

- кинематографер
Timo Salminen
- монтажер
Samu Heikkila
- улоги
Alma Poysti, Jussi Vatanen, Alina Tomnikov, Martti Suosalo, Sakari Kuosmanen, Janne Hyytiainen, Maria Heiskanen
- продуцент
Misha Jaari, Aki Kaurismaki, Mark Lwoff
- продукција
Sputnik Oy, Oy Bufo Ab, Pandora Filmproduktion
- јазик
Фински
- држава
Финска, Германија

Приказна за двајца осамени луѓе што случајно се среќаваат една ноќ во Хелсинки и се обидуваат да ја најдат првата, единствена и последна љубов на својот живот. Патот кон оваа искрена цел е засенет од алкохолизмот на мажот, загубени телефонски броеви, тоа што не си знаат име ниту адреса, како и општата тенденција на животот да поставува пречки на патот на тие што си ја бараат среќата.

Back