ОБИЧНИТЕ

THE ORDINARIES

  • Режија:

    Sophie Linnenbaum

  • Сценарио:

    Sophie Linnenbaum, Michael Fetter Nathansky

  • 2022

    120 мин. (12+)

- кинематографер
Valentin Selmke
- монтажер
Kai Eiermann
- улоги
Fine Sendel, Jule Bowe, Henning Peker
- продуцент
Laura Klippel, Britta Strampe
- продукција
Bandenfilm, Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF), Filmuniversität Babelsberg Konrad Wolf
- јазик
Германски
- држава
Германија

Во репресивно трикласно општество, Паула, која глуми само обични споредни улоги, се соочува со најважниот тест во својот живот: мора да докаже дека заслужува главна улога. Најдобра е во својата класа во Школата за главни ликови – но засега не ѝ успева да создаде извонредна емотивна музика. Во потрага по решение, запаѓа во амбисот на филмскиот свет, на маргините на сижето и загубена меѓу Отфрлените.

Back