Гала јули 17, 2024

НЕОЧЕКУВАНА СРЕЌА

COUP DE CHANCE

  • Режија:

    Woody Allen

  • Сценарио:

    Woody Allen

  • 2023

    93 мин. (14+)

- кинематографер
Vittorio Storaro
- монтажер
Alisa Lepselter
- улоги
Lou de Laage, Valerie Lemercier, Melvil Poupaud, Niels Schneider
- продуцент
Letty Aronson, Erika Aronson
- продукција
Gravier Productions, Dippermouth, Perdido Productions, Petite Fleur Productions
- држава
Франција, Велика Британија
- јазик
Француски

Фани и Жан се навидум совршен брачен пар – обајцата се професионално остварени, живеат во прекрасен стан во ексклузивна населба во Париз и се чини дека се вљубени исто како и првиот ден.
Но кога Фани случајно наидува на својот поранешен соученик, Алан, сосема го губи умот. Наскоро повторно се гледаат и почнуваат да стануваат сè поблиски и поблиски…