МК кратки јули 14, 2024

НЕБИДНИНА

NOT-BEING

  • Режија:

    Zarko Ivanov, Ivan Ivanovski, Vladimir Lukash, Krste Gospodinovski

  • Сценарио:

    Aco Sopov

  • 2023

    17 мин. (12+)

- наратор
Nikola Ristanovski
- држава
Македонија
- јазик
Македонски

Омнибус од четири кратки анимирани филмови инспирирани од четири песни од македонскиот поет Ацо Шопов: Долго доаѓање на огнот, Небиднина, Во сонот на црната жена и Грозомор.