Гала јули 12, 2024

НАЈВРЕДНИОТ ТОВАР

THE MOST PRECIOUS OF CARGOES

LA PLUS PRЕCIEUSE DES MARCHANDISES
  • Режија:

    Michel Hazanavicius

  • Сценарио:

    Michel Hazanavicius, Jean-Claude Grumberg

  • 2024

    81 мин. (16+)

- аниматор
Julien Grande
- монтажер
Laurent Pelе-Piovani
- улоги
Jean-Louis Trintignant, Grеgory Gadebois, Denis Podalydеs, Dominique Blanc
- продуцент
Michel Hazanavicius, Florence Gastaud, Robert Guеdiguian, Valеrie Schermann, Riad Sattouf, Patrick Sobelman
- продукција
Agat Films & Cie / Ex Nihilo, Les Compagnons du Cinеma, StudioCanal, France 3 Cinеma, Les Films du Fleuve, RTBF - Radio Tеlеvision Belge Francophone, Voo, Be TV
- држава
Франција, Белгија
- јазик
Француски

Некогаш одамна, во една голема шума, живееле еден сиромашен дрвосечач и неговата жена. Студ, глад, сиромаштија и војна пустошеа околу нив, па животот им беше многу тежок.
Еден ден, жената на дрвосечачот спасува бебе. Девојченце фрлено од еден од многуте возови што постојано поминуваат низ шумата. Ова бебе, овој „највреден товар“, ќе им го промени животот на сиромашниот дрвосечач и неговата жена, како и на тие чиј животен пат се вкрстил со оној на детето, меѓу кои и човекот што ја фрлил од возот. И некои ќе се обидат да ја заштитат, по секоја цена. Нивната приказна ќе го открие најлошото и најдоброто во срцето на луѓето.