Гала јули 16, 2024

МОЈ МАРЧЕЛО

MARCELLO MIO

  • Режија:

    Christophe Honore

  • Сценарио:

    Christophe Honore

  • 2024

    120 мин. (12+)

- кинематографер
Remy Chevrin
- монтажер
Chantal Hymans
- улоги
Chiara Mastroianni, Catherine Deneuve, Fabrice Luchini, Nicole Garcia, Melvil Poupaud, Benjamin Biolay, Hugh Skinner, Stefania Sandrelli
- продуцент
Philippe Martin
- продукција
Les Films Pelleas, BiBi Film, France 2 Cinema, Super 8 Production, Lucky Red, RAI Cinema
- држава
Франција, Италија
- јазик
Француски, италијански, англиски

Ова е приказна за жена по име Кјара. Таа е актерка, ќерка на Марчело Мастројани и Катрин Денев. Во текот на едно лето, во кое ѝ се нарушува реалноста, Кјара решава да живее како татко си. Се облекува како него. Зборува како него. Дише како него. Кјара е толку убедлива, што луѓето околу неа почнуваат да веруваат. Ја викаат „Марчело“.