Гала јули 17, 2023

МОЕТО ЗЛОСТОРСТВО

THE CRIME IS MINE

MON CRIME
  • Режија:

    Francois Ozon

  • Сценарио:

    Francois Ozon, Philippe Piazzo

  • 2023

    102 мин. (12+)

- кинематографер
Manuel Dacosse
- монтажер
Laure Gardette
- улоги
Nadia Tereszkiewicz, Rebecca Marder, Isabelle Huppert, Fabrice Luchini, Dany Boon, Andre Dussollier, Felix Lefebvre
- продуцент
Eric Altmayer, Nicolas Altmayer
- продукција
Mandarin & Compagnie, Foz, Gaumont, France 2 Cinema, Playtime Productions, Scope Pictures
- јазик
Француски
- држава
Франција, Белгија

Во триесеттите години на минатиот век во Париз, Мадлен, убава, млада, сиромашна и талентирана актерка, е обвинета за убиство на познат продуцент. Со помош на својата најдобра пријателка, младата невработена адвокатка Полин, ја ослободуваат на основа на самоодбрана. Започнува нов живот на слава и успех, додека не излезе вистината на виделина.

Back