МК кратки јули 12, 2024

МАВЕРА

MAVERA

  • Режија:

    Batuhan Ibrahim

  • Сценарио:

    Batuhan Ibrahim

  • 2023

    21 мин. (16+)

- кинематографер
Stefan Gjorgievski
- монтажер
Dragan Spasov
- улоги
Simona Spirovska, Mirjana Trpkovska
- продуцент
Batuhan Ibrahim, Stefan Gjorgievski
- продукција
Umbra Films
- држава
Македонија
- јазик
Македонски

По смртта на татко ѝ, Билјана се обидува да ја продаде семејната куќа и да ѝ помогне на сестра си Вики да си замине од малиот град во потрага по подобра иднина. Но прво ќе мора да помине низ нефункционалниот бирократски лавиринт и да докаже дека татко ѝ навистина е мртов.