МАТРИЈАРХ

MATRIA

  • Режија:

    Alvaro Gago Diaz

  • Сценарио:

    Alvaro Gago Diaz

  • 2023

    99 мин. (16+)

- кинематографер
Lucia C. Pan
- монтажер
Ricardo Saraiva
- улоги
María Vazquez, Santi Prego, Soraya Luaces, E.R. Cunha aka Tatan, Susana Sampedro
- продуцент
Daniel Froiz, Maria Zamora, Stefan Schmitz, Mireia Graell Vivancos
- продукција
Matriuska Producciones, Avalon Productora Cinematografica, Elastica Films, Ringo Media
- јазик
Галицијски
- држава
Шпанија

Една жена во галициско рибарско село се бори да преживее со макотрпна работа и шарм. Бидејќи нејзината осумнаесетгодишна ќерка сега е спремна да застане на свои нозе, Рамона почнува да си го преиспитува досегашниот живот.

Back