Гала јули 13, 2023

М

M

  • Режија:

    Vardan Tozija

  • Сценарио:

    Vardan Tozija, Darijan Pejovski

  • 2023

    96 мин. (16+)

- кинематографер
Vladimir Samoilovski
- монтажер
Atanas Georgiev, Blagoja Nedelkovski
- улоги
Matej Sivakov, Sasko Kocev, Aleksandar Nicovski, Kamka Tocinovski, Toni Mihajlovski, Bojana Gregoric Vejzovic, Boris Damovski, Blagoj Veselinov, Zaklina Petrovska, Oliver Mitkovski, Miroslav Petkovic, Jasmina Bilalovic, Sabina Ajrula, Vladimir Tuliev
- продуцент
Darko Popov, Vardan Tozija
- продукција
Focus Pocus, 4 Film, In My Country, Les Contes Modernes, Wady Films
- јазик
Македонски, англиски
- држава
Македонија, Хрватска, Косово, Франција, Луксембург

Во зафрлена шума малиот Марко живее под будното око на таинствениот и претерано заштитнички настроен татко. Не знае ништо подалеку од нивниот изолиран живот. Марко бара утеха во својата скапоцена сликовница, наоѓајќи спокој и одговори меѓу нејзините страници. Еден ден, средба со едно љубезно, беспомошно момче по име Мико, внесува малку топлина и поврзаност во изолираниот свет на Марко. Како што му расте љубопитноста, Марко копнее да ги открие тајните што се кријат зад границите на дивината. Суров сплет на околности му ја исполнува желбата порано одошто очекува. Го чека тешко патување, исполнето со непознати опасности и можност да види еден засекогаш променет свет.

Back