David Bowie на филм јули 16, 2023

ЛАВИРИНТ

LABYRINTH

  • Режија:

    Jim Henson

  • Сценарио:

    Terry Jones

  • 1986

    101 мин. (12+)

- кинематографер
Alex Thomson
- монтажер
John Grover
- улоги
David Bowie, Jennifer Connelly, Toby Froud, Christopher Malcolm, Shelley Thompson
- продуцент
Eric Rattray
- продукција
Henson Associates, Inc., Lucasfilm Ltd.
- јазик
Англиски
- држава
Обединето кралство, САД

Чувањето на помалиот полубрат Тоби навечер за викенд не е многу забавно за младата Сара. Фрустрирана од неговото плачење, потајно си замислува како го носат гоблините од нејзината омилена книга, „Лавиринт“. Кога фантазијата ѝ се остварува, избезумената Сара е принудена да влезе во лавиринтот од илузијата за да го врати Тоби од кралството во кое живеат мистични суштества и каде што владее лошиот гоблински крал.

Back