МК кратки јули 15, 2023

КУТИИ

BOXES

  • Режија:

    Angela Dimeska

  • Сценарио:

    Angela Dimeska

  • 2023

    12 мин. (16+)

- кинематографер
Dejan Dimeski
- монтажер
Vladimir Mitrevski Gjule
- улоги
Daniela Ivanoska, Biljana Jovanovska, Zaklina Stevkovska, Filip Trajkovikj, Dimitrija Doksevski, Sofija Janchovska, Ile Risteski, Igor Stefanov
- продуцент
Dejan Dimeski, Ognen Antov, Zlatko Dimeski
- продукција
Kontrast Film
- јазик
Македонски
- држава
Македонија, Србија

Опасниот двоен живот на Лидија како продавачка на кутии за храна и препродавачка на дрога добива опасен пресврт кога фатална грешка ѝ го загрозува односот со нејзиниот наркобос, го става во опасност животот на ќерка ѝ и ризикува да ја изложи пред Никола, нејзиниот сопруг полицаец.

Back