КОНТРАПЛАН: ПИСМО ОД ЊУЈОРК

REVERSE ANGLE: EIN BRIEF AUS NEW YORK

  • Режија:

    Wim Wenders

  • Сценарио:

    Wim Wenders

  • 1982

    17 мин. (16+)

- кинематографер
Lisa Rinzler
- монтажер
Jon Neuburger
- улоги
Francis Ford Coppola, Isabelle Weingarten, Wim Wenders
- продуцент
Chris Sievernich
- продукција
Gray City Inc.
- држава
Западна Германија
- јазик
Германски, англиски

Носталгично сведоштво на Вим Вендерс за проблемите со кои се соочил додека работел на филмот „Хамет“ (1982) со Френсис Форд Копола и разликите меѓу процесот на снимање филмови во Европа и САД.