Гала јули 14, 2023

КНИГА НА РЕШЕНИЈА

THE BOOK OF SOLUTIONS

LA LIVRE DES SOLUTIONS
  • Режија:

    Michel Gondry

  • Сценарио:

    Michel Gondry

  • 2023

    102 мин. (12+)

- кинематографер
Laurent Brunet
- монтажер
Elise Fievet
- улоги
Pierre Niney, Blanche Gardin, Franцoise Lebrun, Vincent Elbaz, Camille Rutherford, Frankie Wallach, Mourad Boudaoud, Dominique Valadiе
- продуцент
Georges Bermann
- продукција
Partizan Films
- јазик
Француски
- држава
Франција

Марк е режисер и животот и кариерата му се во хаос. Својата филмска екипа ја носи да продолжат да снимаат во село на Севените, каде што живее тетка му Дениз. Таму, Марк одново ја открива својата креативност и е преполн со идеи. Има толку многу идеи што решава да ја напише „Книга на решенија“, книга полна со совети.

Back