КАНАБИСОТ ОСЛОБОДУВА

CANNABIS SETS YOU FREE

KONOPLJA OSVOBAJA
  • Режија:

    Miha Celar

  • Сценарио:

    Miha Celar

  • 2022

    81 мин. (18+)

- кинематографер
Miha Tozon
- монтажер
Jure Klavora
- улоги
Rambo Amadeus
- продуцент
Miha Celar
- продукција
Astral Film
- јазик
Словенечки, англиски, српски
- држава
Словенија, Македонија, Хрватска

„Канабисот ослободува“ е документаристички есеј за активисти од Словенија, поранешна Југославија и други европски и светски земји што си го посветиле животот на легализација на канабисот. Некои од нив имаат влезено во судир со законот, но сите на овој или оној начин тргнуваат по патот на „канабис-револуцијата“.

Back