SEE селекција јули 14, 2023

ЈАВАЧИ

RIDERS

JEZDECA
  • Режија:

    Dominik Mencej

  • Сценарио:

    Boris Grgurovic, Dominik Mencej

  • 2022

    110 мин. (12+)

- кинематографер
Janez Stucin
- монтажер
Matic Drakulic, Andrej Nagode
- улоги
Nikola Kojo, Timon Sturbej, Petja Labovic, Anja Novak
- продуцент
Miha Cernec, Danijel Pek, Igor Princic, Srdjan Sarenac, Milan Stojanovic
- продукција
Staragara Productions, Antitalent Produkcija, Sense Production, Transmedia, Novi Film, Nuframe
- јазик
Словенечки
- држава
Словенија, БиХ, Италија, Србија, Хрватска

Словенија, пролетта 1999 година. Двајца пријатели од едно мало село решаваат своите мопеди да ги престорат во чопери и да тргнат на патување. Во потрага по слобода и љубов, патуваат низ соништа од минатото и визии на иднината.

Back