ИСТО КАКО ДА СМЕ МРТВИ

WE MIGHT AS WELL BE DEAD

WIR KÖNNTEN GENAUSO GUT TOT SEIN
  • Режија:

    Natalia Sinelnikova

  • Сценарио:

    Viktor Gallandi, Natalia Sinelnikova

  • 2022

    93 мин. (16+)

- кинематографер
Jan Mayntz
- монтажер
Evelyn Rack
- улоги
Ioana Iacob, Pola Geiger, Jorg Schuttauf, Siir Eloglu, Moritz Jahn, Susanne Wuest, Knut Berger, Mina Ozlem Sagdic, Cristin Konig, Jorg Pose
- продуцент
Lina Mareike Zopfs, Charlene Gurntke, Julia Wagner
- продукција
Heartwake Films, Rundfunk Berlin-Brandenburg - RBB, Filmuniversitаt Babelsberg Konrad Wolf
- јазик
Германски, полски
- држава
Германија, Романија

Ана живее и работи во изолиран и независен комплекс апартмани со високи очекувања од станарите. Животот во комплексот е совршен додека одеднаш не исчезнува кучето на еден станарите. Згора на тоа, Ирис, ќерката на Ана, е убедена дека во себе има зло што предизвикува мислите да ѝ станат реалност. Овие случки поттикнуваат бавен, но сепак страшен пад за станарите на комплексот, кои стануваат уште попараноични за надворешниот свет во оваа возбудлива драматична сатира.

Back