David Bowie на филм јули 16, 2023

ИНЦИДЕНТОТ ЛИНГВИНИ

THE LINGUINI INCIDENT

  • Режија:

    Richard Shepard

  • Сценарио:

    Tamar Brott, Richard Shepard

  • 1991

    98 мин. (16+)

- кинематографер
Robert Yeoman
- монтажер
Sonya Polonsky
- улоги
Rosanna Arquette, David Bowie, Eszter Balint, Marlee Matlin, Buck Henry, Viveca Lindfors, Andre Gregory, Kathy Kinney, James Avery, Al Berry
- продуцент
Sarah Jackson, Arnold Orgolini
- продукција
Isolar
- јазик
Англиски
- држава
САД

Луси е келнерка опседната со Худини и со амбиција да стане илузионист, во очајничка потрага по пари за да ја купи бурмата на г-ѓа Худини за својата преголема колекција на сувенири. Монте е британски шанкер, кој поминува низ период на лоша среќа и очајно сака да се ожени за да добие Зелена карта. По деликатни преговори, Монте се согласува да ѝ помогне на Луси да го ограбат њујоршкиот ресторан (чии сопственици се старите коцкари Сесил и Данте) каде што двајцата работат, а таа за возврат да се омажи за него. Бидејќи им треба и трет човек, се здружуваат со Вив, дизајнерка на долна облека и најдобра пријателка на Луси. Следи комедија.

Back