ГРАДОТ

THE CITY

HA’IR HA’ZOT
  • Режија:

    Amit Ulman

  • Сценарио:

    Amit Ulman

  • 2023

    86 мин. (16+)

- кинематографер
Misha Pletinsky
- монтажер
Catalin Cristutiu
- улоги
Amit Ulman, Moria Akons, Omer Havron, Alon Neuman, Omer Mor, Idan Alterman
- продуцент
Haggai Arad, Aharon Peer, Elad Peleg
- продукција
Daroma Productions, Incubator Theatre
- држава
Израел
- јазик
Хебрејски

Во првиот хебрејски рап-мјузикл инспириран од црнечка музика, филм ноар и детективски филмови, заплетот е фокусиран на ликот на Џо, циничен и огорчен детектив, кој работи во корумпиран град во распаѓање. Една дождлива ноќ, млада жена по име Сара Бенет доаѓа во канцеларијата на Џо и му кажува дека сестра ѝ мистериозно исчезнала. Џо решава да го прифати случајот, одлука што може да го чини живот.