SEE селекција јули 16, 2023

ГЛАВАТА НА ГОЛЕМАТА РИБА

THE HEAD OF A BIG FISH

GLAVA VELIKE RIBE
  • Режија:

    Arsen Oremovic

  • Сценарио:

    Arsen Oremovic

  • 2022

    80 мин. (16+)

- кинематографер
Marinko Marinkic
- монтажер
Tomislav Pavlic
- улоги
Neven Aljinovic-Tot, Lana Baric, Niksa Butijer, Vinko Kraljevic, Marica Vidusic, Nenad Cvetko
- продуцент
Katarina Prpic, Maja Vukic
- продукција
Izazov 365
- јазик
Хрватски
- држава
Хрватска

Фрустриран од едноличниот живот и финансиските долгови, таксистот Андрија се обидува да најде излез така што ја продава семејната куќа на село, каде што живее брат му, воениот ветеран Трактор. Андрија планира да започне сопствен бизнис, па го кани Трактор привремено да се пресели со него и сопругата Весна во градот. Влегувањето на братот во нивниот секојдневен брачен живот дополнително ја нарушува нивната не баш хармонична врска.

Back