David Bowie на филм јули 17, 2023

ГЛАД ЗА КРВ

THE HUNGER

  • Режија:

    Tony Scott

  • Сценарио:

    Ivan Davis, Michael Thomas

  • 1983

    97 мин. (16+)

- кинематографер
Stephen Goldblatt
- монтажер
Pamela Power
- улоги
Catherine Deneuve, David Bowie, Susan Sarandon, Cliff De Young, Dan Hedaya, Beth Ehlers, Rufus Collins
- продуцент
Richard Shepherd
- продукција
Peerford
- јазик
Англиски
- држава
Обединето кралство

Миријам Блејлок е колекционер на ренесансна уметност, древни египетски приврзоци, љубовници, души. Жива, модерна и шик во Менхетн, Миријам е вампирка и не старее; благословена со убавина, проколната со крвожедност. Живее низ годините со демонот и префинет сопруг, Џон, вљубени, бодри, неразделни. Но кога Џон нечекувано почнува да старее и се обраќа за помош кај геријатричарка, Миријам набрзо почнува да ја гледа жената како замена за Џон. Гладот е ненаситен.

Back