Гала јули 14, 2024

ГЕНЕРАЦИЈА РОМАНТИЧАРИ

CAUGHT BY THE TIDES

FENG LIU YI DAI
  • Режија:

    Jia Zhangke

  • Сценарио:

    Wan Jiahuan, Jia Zhangke

  • 2024

    111 мин. (16+)

- кинематографер
Yu Lik-wai, Eric Gautier
- монтажер
Yang Chao, Xudong Lin, Matthieu Laclau
- улоги
Tao Zhao, Zhubin Li, You Zhou, Xu Changchu, Jianlin Pan, Maotao Hu, Zhou Lan
- продуцент
Shozo Ichiyama, Casper Liang Jiayan
- продукција
MK2 Films, Momo Pictures, Xtream Pictures
- држава
Кина
- јазик
Мандарински

Во раните 2000-ти во Датонг, Ќао-Ќао и Бин се вљубуваат. На почетокот на нивната врска, градот се чини исполнет со музика, танцување и можности. Но, еден ден, Бин ненадејно заминува и оди да си ја бара среќата на друго место. Ќао-Ќао решава да тргне да го бара и така започнува децениско патување на потрага и копнеж.