SEE селекција јули 12, 2024

ЕКСКУРЗИЈА

EXCURSION

EKSKURZIJA
  • Режија:

    Una Gunjak

  • Сценарио:

    Una Gunjak

  • 2023

    93 мин. (15+)

- кинематографер
Matthias Pilz
- монтажер
Clemence Diard
- улоги
Asja Zara Lagumdzija, Maja Izetbegovic, Nadja Spaho, Mediha Musliovic, Izudin Bajrovic, Muhamed Hadzovic
- продуцент
Amra Baksic Camo, Adis Djapo
- продукција
Film House Bas Celik, Mer Film, Nukleus Film, SCCA/pro.ba, Salaud Morisset
- држава
БиХ, Хрватска, Србија, Франција, Норвешка, Катар
- јазик
Босански

Додека нејзиниот клас се подготвува да оди на екскурзија, сараевската тинејџерка Иман го привлекува вниманието на постаро момче. За време на партија „вистина или предизвик“ измислува приказна дека имала секс, но муабетот се проширува низ училиштето и работите излегуваат од контрола.