Гала јули 11, 2024

ЕФТЕРКЛАНГ – МАКЕДОНИУМ БЕНД

EFTERKLANG – THE MAKEDONIUM BAND

  • Режија:

    Andreas Johnsen

  • Сценарио:

    Andreas Johnsen

  • 2024

    81 мин. (12+)

- кинематографер
Andreas Johnsen
- монтажер
Jip Walther Boer
- улоги
Mads Brauer, Casper Clausen, Rasmus Stolberg
- продуцент
Andreas Johnsen, Rasmus Stolberg, Vladica Mladenovski
- продукција
Rosforth, Rumraket, MKC
- држава
Данска, Македонија
- јазик
Дански, англиски, македонски

Музички документарец што го следи патешествието на Ефтеркланг во Скопје, Македонија, со цел да состават нов бенд, кој би извел перформанс пред споменикот на слободата, „Македониум“.