МК кратки јули 14, 2023

ЕДЕН ТОН СЛАДОЛЕД

A TON OF ICE CREAM

  • Режија:

    Sandra Gjorgjieva

  • Сценарио:

    Sandra Gjorgjieva, Jakov Popovski

  • 2022

    19 мин. (14+)

- кинематографер
Gjorgji Klincarov
- монтажер
Mihajlo Chunihin
- улоги
Jelena Jovanova, Bodan Kirandziski, Jovana Ivanova
- продуцент
Ilija Tiricovski, Pece Taleski
- продукција
OXO Production
- јазик
Македонски
- држава
Македонија

Филмот ја следи агонијата и борбата со грижата на совест на тинејџерот Ведран. Во обид да се ослободи од притисокот, го комплицира животот на Ева, млада самохрана мајка на малата Софија. Со низа апсурдни ситуации проблемот станува сè поголем, посериозен и може да тежи колку еден тон сладолед.

Back