Гала јули 17, 2023

ДОВОЛНО ВОЗРАСНИ

OF AN AGE

  • Режија:

    Goran Stolevski

  • Сценарио:

    Goran Stolevski

  • 2023

    100 мин. (16+)

- кинематографер
Matthew Chuang
- монтажер
Goran Stolevski
- улоги
Elias Anton, Thom Green, Hattie Hook, Senuri Chandrani, Toby Derrick, Grace Graznak, Jessica Lu, Jack Kenny, Kasuni Imbulana, Verity Higgins
- продуцент
Kristina Ceyton, Samantha Jennings
- продукција
Causeway Films
- јазик
Англиски, српски
- држава
Австралија

Летото 1999 година, двајца тинејџери, повлечениот Никола, по потекло од Србија, и енергичната Ебони, се партнери на натпревар по танцување. На денот на натпреварот, Никола добива вознемирувачки повик од Ебони, која го моли да ја спаси од другата страна на градот, па тој бара помош од нејзиниот постар брат, шармантниот Адам. Додека се возат натаму, меѓу гужвата во сообраќајот и пријателското перчење, двајцата млади мажи откриваат искра меѓу нив… Но Адам ја напушта земјата за 24 часа.

Back