МК кратки јули 17, 2023

ДОСИЕ ИДНИНА

DOSSIER FUTURE

  • Режија:

    Goce Trajkovski

  • Сценарио:

    Nikola Kuzelov, Goce Trajkovski

  • 2023

    19 мин. (16+)

- кинематографер
Dushan Kardalevski
- монтажер
Mihail Dimitrov
- улоги
Ana Stojanovska, Reshid Bereda, Ebru Musli
- продуцент
Igor Ivanov, Marija Dimitrova
- продукција
Sloboda Film
- јазик
Македонски
- држава
Македонија

Андреј и Кала, брачен пар со нарушени односи, живеат во сивиот град, во едно отуѓено, постпандемично време. Една вечер Андреј здогледува непозната мистериозна девојка по име Бела и почнува да ја следи, несвесен дека ја следи лично смртта. Бела влегува во домот на Андреј и Кала и создава љубовен триаголник.

Back