ДОБРИТЕ МОМЦИ ОДАТ ВО РАЈОТ

GOOD GUYS GO TO HEAVEN

BAIETII BUNI AJUNG IN RAI
  • Режија:

    Radu Potcoava

  • Сценарио:

    Radu Potcoava

  • 2023

    86 мин. (12+)

- кинематографер
Andrei Butica
- монтажер
Catalin Cristutiu
- улоги
Bogdan Dumitrache, Cosmina Stratan, Marian Ralea, Aura Calarasu, Serban Pavlu, Ilinca Sava, Florentina Tilea, Liviu Pintileasa, Sergiu Costache
- продуцент
Claudiu Mitcu, Ion Ioachim Stroe, Robert Fita
- продукција
Wearebasca
- држава
Романија
- јазик
Романски

Дан гине во сообраќајна несреќа. Пристига во Чистилиштето, чудно место на пуста плажа, каде што времето секогаш е топло, а пијалаците секогаш студени. Набрзо, открива дека не е сам, таму е и Лаура, девојката во која бил вљубен во средно. Ќе успеат ли двајцата најпосле да бидат заедно?