МК кратки јули 14, 2023

ДАЛИ СИ МАЖ?

ARE YOU A MAN?

  • Режија:

    Gjorce Stavreski

  • Сценарио:

    Gjorce Stavreski

  • 2023

    15 мин. (12+)

- кинематографер
Naum Doksevski
- монтажер
Martin Ivanov
- улоги
Danilo Ivanovski, Dusica Nastova, Sasko Kocev, Dragana Kostadinovska, Aleksandar Mikic, Anastasija Lasovska, Gjorgji Neskoski
- продуцент
Ivana Sekutkovska
- продукција
Minimal Collective
- јазик
Македонски
- држава
Македонија, Србија

Една темна ноќ на локалните гробишта, нежно, мудро момче, обидувајќи се да му докаже на постариот пијан сосед дека е маж, ја добива својата прва лекција за иронијата на животот.

Back